Utrecht

Utrecht of Utreg of Utereg.
Met ruim 350.000 inwoners is deze stad qua inwonertal de vierde gemeente van Nederland. Samen met de drie grootste steden van Nederland en een aantal middelgrote steden onderdeel van de randstad. Mede aan zijn centrale ligging dankt Utrecht zijn gunstige economische positie.

Het heeft 8 middeleeuwse kerken, waarvan de Dom de grootste en bekendste is. De ruim 112 meter hoge Domtoren, waaraan Utrecht zijn bijnaam Domstad ontleent, is de hoogste kerktoren van Nederland. Verder zijn de laaggelegen werven langs het water van de Oudegracht en Nieuwegracht zeer bijzonder.

Als studentenstad kent Utrecht een levendig uitgaansleven. Veel horeca is geconcentreerd aan de Neude. De bekende Winkel van Sinkel fungeert tegenwoordig als grand-café en Stairway to Heaven werd door zanger Henk Westbroek tot rockcafé omgebouwd. Vele restaurants zijn gevestigd langs de Oudegracht en in de lager gelegen werfkelders met terrassen aan de gracht.

 

Even buiten het centrum is in de Biltstraat, Keymusic gevestigd, een muziekwinkel (mijn gitaarzaak), die zeer goed te bereiken is met auto, fiets en openbaar vervoer.

Grand Restaurant Karel V is een luxe hotel gevestigd in een kloosterpand uit 1348 van een Duitse ridderorde.

Het Ledig Erf ligt samen met het museumkwartier direct ten zuiden van het centrum, een karakteristiek stukje Utrecht met een eeuwenoude geschiedenis. Het kent enkele gezellige cafés met grote terrassen. In een voormalig politiebureau is het Louis Hartlooper Complex (een film- en cultuurcentrum) gehuisvest. Tal van andere bezienswaardigheden zoals Sterrenwacht Sonnenborch, het Nijntje museum, Centraal museum en het Catharijneconvent zijn daar gevestigd.

Portfolio

Utrecht vanuit andere hoek Starway to heaven Gitaarwinkel Karel-5